maandag, 6. april 2009 - 22:57

Complexe inzet voor Thoolse blusgroepen tijdens wedstrijd

Sas van Gent

De brandweerploegen van Sint Philipsland en Sint-Maartensdijk hebben zaterdag deelgenomen aan de provinciale brandweerwedstrijden in Sas van Gent. De beide teams deden mee in de klasse 112 van de zogenaamde vaardigheidstoetsen. Sint Philipsland behaalde de 8e plaats, Sint-Maartensdijk eindigde op een verdienstelijke 2e plaats.

De ploegen die deelnamen aan de wedstrijd kregen een complex scenario voorgeschoteld. De brandweer werd opgeroepen voor een ongeval op een bedrijventerrein aan de Westkade. Ter plaatse gekomen bleek een bedrijfsauto achterop een tankaanhanger van een vrachtwagen gereden te zijn. In eerste instantie leek het alleen te gaan om het redden van de twee inzittenden van de auto en een hond in de laadruimte van het voertuig.

Bij nader inzien zagen oplettende ploegen echter een veiligheidshelm liggen op de bovenkant van de tankaanhanger en een zogenaamd mangat wat open stond. Bij nadere verkenning bleek de chauffeur van de vrachtwagen, die zijn waar aan het lossen was, door de klap van het ongeval in de tank terecht te zijn gekomen. Door aan de achterzijde van de tankwagen een tweede mangat te openen kon dit slachtoffer ook gered worden.

De inzet van de blusgroep van Sint-Maartensdijk werd beloond met een 2e plaats in de eindrangschikking. De blusgroep Sint Philipsland eindigde op een 8e plaats. De blusgroep Sint-Maartensdijk is door het behaalde resultaat door naar de volgende ronde, de gewestelijke vaardigheidstoetsen.
Provincie:
Tag(s):