donderdag, 21. mei 2009 - 20:37

Dode bij Oval Race in Ter Apel

Ter Apel

Een 40-jarige autocoureur uit Oude Pekela is donderdagmiddag om het leven gekomen tijdens het Nederlands kampioenschap Ovalracing op circuit De Polderputten in Ter Apel.

De man reed tijdens een inhaalpoging door nog onverklaarbare oorzaak in een bocht rechtdoor en botste met vrijwel onverminderde hoge snelheid frontaal op een afscheidingsmuur. Pogingen het slachtoffer te reanimeren mochten niet baten.

De wedstrijd werd onmiddellijk afgevlagd. Mede dankzij de aanwezigheid van een ambulance op het circuit kwam de hulpverlening snel op gang. Ook het Mobiel Medische Team verleende met de traumahelikopter assistentie. De brandweer haalde het slachtoffer uit de auto. Familieleden van het slachtoffer en medewerkers van de raceorganisatie werden op het circuit opgevangen.

Verkeersspecialisten van de politie startten onmiddellijk na het ongeluk op het circuit een onderzoek naar de toedracht. De auto van het slachtoffer wordt nog nader technisch onderzocht. De politie is op zoek naar foto’s, GSM-clips of ander beeldmateriaal die door toeschouwers zijn gemaakt. Daarvoor kan contact worden gelegd met Regiopolitie Groningen via het algemeen nummer 0900-8844. Het ongeluk voltrok zich voor de ogen van enkele duizenden toeschouwers.
Provincie:
Tag(s):