woensdag, 6. mei 2009 - 11:44

Doornbos slaagt voor rookietest voor Indy 500

De aanloop naar de wereldberoemde Indy 500 is begonnen. De eerste trainingsdag is achter de rug. Deze oefensessie was alleen bedoeld voor debutanten en oudgedienden die al een tijdje niet meer in actie zijn gekomen. Robert Doornbos hoort bij de debutanten en hij slaagde makkelijk voor de rookietest waarvoor hij vier fases moest doorstaan. Uiteindelijk zette hij zelfs de derde tijd, waarmee hij de beste debutant was.

Doornbos: “Ik had de dag van tevoren met Arie Luyendijk rondjes gereden in een safety car. Hij vertelde mij waar ik moest rijden. Hij is een beetje mijn coach deze maand en zijn tips zijn zeer waardevol. Het team werkt heel hard en dat betaalt zich uit. We hadden al vrij snel een goed tempo te pakken en daar mogen we tevreden mee zijn. Ik krijg een meer Europees gevoel bij deze baan. De rechte stukken zijn lang en de bochten snel. Het is anders, maar ik hou er wel van.�

Paul Tracy klokte de beste tijd tijdens die eerste trainingsdag voor de Indy 500. De Champ Car-kampioen was Scott Sharp te snel af.
Categorie:
Tag(s):