zaterdag, 13. juni 2009 - 9:06

Drugsnetwerk in Assen opgerold

Assen

Met de aanhouding van twaalf verdachten en de inbeslagneming van drugs met een straatwaarde van ongeveer twintigduizend euro heeft de politie een Asser drugsnetwerk opgerold. Zeven verdachten zitten nog vast.

Op dinsdag 26 mei vonden invallen plaats op zes adressen in Assen. Daarbij zijn zes verdachten aangehouden. Later zijn in het onderzoek nog zes verdachten aangehouden waarmee het totaal op twaalf verdachten komt in deze zaak. Bij de invallen zijn ongeveer driehonderd gram cocaïne en honderd gram heroïne in beslag genomen. Verder is een bedrag aan contanten van enkele duizenden euro’s in beslag genomen en drie auto’s waarvan gebruik werd gemaakt.

Eerder dit jaar zijn invallen gedaan in twee panden waar de buurt overlast van de drugshandel ondervond. Dat was in de Talmastraat en de Oldengaardestraat. Na deze invallen is een vervolgonderzoek gestart waarbij een drugsnetwerk in Assen in kaart is gebracht. Bij de invallen op 26 mei heeft de politie zich direct gericht op de top van deze organisatie. Deze bestond uit vier jongemannen uit Assen, in de leeftijd van 21 tot 24 jaar. Zij zijn op die dag aangehouden. Daarnaast zijn twee straatdealers, 22 en 35 jaar oud, aangehouden, ook afkomstig uit Assen.

Deze zes verdachten zijn op 11 juni voor de Raadkamer geweest en daar is besloten dat zij de komende negentig dagen vast blijven zitten. Een derde dealer uit dit netwerk, die later is aangehouden, betreft een 21-jarige Assenaar. Hij zit ook nog vast en gaat volgende week naar de Raadkamer. De overige aangehouden verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):