vrijdag, 5. juni 2009 - 11:03

Expositie over werk kunstenaar Piet Schoenmakers

Roermond

Van zondag 6 september tot en met zondag 25 oktober 2009 organiseert het Stedelijk Museum Roermond een tentoonstelling van het oeuvre van de Roermondse kunstenaar Piet Schoenmakers. Schoenmakers overleed op 10 april jl. op 89 jarige leeftijd.

De expositie laat een selectie zien uit de kunstwerken, die Schoenmakers heeft vervaardigd en vindt plaats in de Kruisgang van het voormalig Kartuizerklooster in Roermond

In 1941 won Schoenmakers de prestigieuze Prix-de-Rome, dé kunstprijs in Nederland voor veelbelovende kunstenaars. Zijn kunstopleiding kreeg hij aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam waar hij de grafische richting bij Kuno Brinks volgde. Schoenmakers ontwikkelde zich als een veelzijdig kunstenaar.

Op 65-jarige leeftijd debuteerde Piet Schoenmakers met zijn schilderijen in het Stedelijk Museum Roermond. De reden hiervoor was niet dat hij pas recent met het maken van kunst was begonnen. Zijn hele leven stond in het teken van kunst maar pas in 1984 bracht hij zijn vrije schilderkunst in de openbaarheid.

Gedurende zijn leven heeft Piet Schoenmakers een enorm oeuvre opgebouwd. Hij was schilder, etser, graveur, tekenaar, keramist, beeldhouwer, glazenier, illustrator en monumentaal kunstenaar. De expositie laat een keuze zien uit de kunstwerken die Piet Schoenmakers in de loop van zijn leven heeft gemaakt. Zowel zijn vrije werk als zijn monumentale werken in opdracht krijgen een plaats in de expositie.

Bij dit oeuvre-overzicht verschijnt een boek waarin het leven en werk van Piet Schoenmakers centraal staat.
Provincie:
Tag(s):