dinsdag, 18. augustus 2009 - 20:21

Fiat Panda 1.2 Dualogic dankzij minder uitstoot nu B-label

Fiat heeft de laagste gemiddelde CO2-uitstoot van alle volumemerken in Europa. Om deze topnotering te kunnen blijven vasthouden, investeert het Italiaanse merk voortdurend in duurzame mobiliteit en schone motoren. Het laatste bewijs is de ‘vergroening’ van het milieulabel van de Fiat Panda 1.2 Dualogic.

Dankzij software-verfijning en het optimaliseren van het motor-managementsysteem, heeft Fiat de CO2-uitstoot van dit model gereduceerd. Het gevolg hiervan is dat de Fiat Panda met gerobotiseerde versnellingsbak van een C naar een groener B label is gegaan.

De Fiat Panda is in Europa de meest verkochte auto in het A-segment en wordt in 74 verschillende landen verkocht De compacte vijfdeurs hatchback ontving in zijn carrière al meerdere onderscheidingen waaronder die van ‘Auto van het Jaar 2004’ en wordt in 74 landen verkocht. De Panda is leverbaar met één diesel- en drie benzinemotoren met vermogens oplopend van 54 tot 100 pk. Ook is er een Panda Natural Power die naast benzine ook aardgas als brandstof gebruikt. De aardgastanks zijn volledig in de bodem weggewerkt waardoor dezelfde 230 liter aan bagageruimte beschikbaar is. Als de achterbank is neergeklapt, loopt het volume op tot 780 liter.

De Fiat Panda met 1.1 benzinemotor staat bij de dealer vanaf € 7.995. De Fiat Panda met 1.2 benzinemotor en gerobotiseerde versnellingsbak is er vanaf € 10.295.
Categorie:
Tag(s):