zondag, 12. juli 2009 - 16:47

Fransen overvallen langs A2 bij Eijsden

Eijsden

Vijf Fransen die via de A2 ons land binnenreden, zijn afgelopen nacht overvallen op een parkeerplaats langs de snelweg. Kort nadat zij de Belgisch/Nederlandse grens hadden gepasseerd, werd de auto waarin ze zaten klemgereden door drie auto's.

De bestuurder van de Franse auto probeerde zijn toevlucht te zoeken bij een tankstation langs de A2, maar zag bij aankomst dat deze gesloten was. Uit de drie andere auto's, die de Franse auto hadden gevolgd tot op de parkeerplaats, sprongen diverse mannen. Een van hen sloeg meteen de ruit van het portier aan de bestuurderszijde in. De mannen beroofden de vijf van kleding, geld en gsm's en gingen er vervolgens in hun auto's vandoor.

Agenten zagen ongeveer een half uur later een auto de parkeerplaats oprijden, die bij het zien van de politie omdraaide en tegen het verkeer in over de vluchtstrook wegreed. Het lukte de agenten om de bestuurder van de auto na een achtervolging net over de Belgische grens in Moelingen aan te houden.

Onderzocht wordt of hij iets met de overval te maken heeft. De politie is ook op zoek naar de bestuurder van een Audi die rond dezelfde tijd ook bijna werd klemgereden door de drie auto’s, maar die er toch in slaagde om te ontsnappen. Mogelijk heeft de bestuurder van die auto belangrijke informatie voor de politie.
Provincie:
Tag(s):