dinsdag, 24. maart 2009 - 23:19

Gevaarlijke stof geruimd in schoolgebouw

Breda

Hulpdiensten werden dinsdagmiddag rond 16.30 uur gealarmeerd in verband met een gevaarlijke stof. Een medewerker van een school aan de Lovensdijkstraat in Breda vond bij het voorbereiden van zijn lessen een gekristalliseerde stof in een gecompartimenteerde berging.

In de berging, speciaal bestemd voor de opslag van chemicaliën, werd ruim een kilo picrinezuur in een droge vorm aangetroffen. De stof wordt regulier enkel in natte vorm gebruikt voor onderwijsdoeleinden. In droge vorm kan het explosiegevaar opleveren. De medewerker alarmeerde na de vondst de hulpdiensten.

De hulpdiensten (brandweer, politie en GHOR) bekeken de situatie, besloten de Explosieve Opruimingsdienst in te schakelen voor het opruimen van de stof. De EOD kon het picrinezuur onder begeleiding van brandweer, ambulance en politie vervoeren en op een veilige locatie onschadelijk maken.

In het schoolgebouw waren op het moment van de melding enkele tientallen mensen aanwezig. Deze zijn verzocht het gebouw te verlaten in verband met het werk van de verschillende hulpdiensten.
Provincie:
Tag(s):