vrijdag, 2. oktober 2009 - 15:55

Giel voor de vierde keer op rij genomineerd

Hilversum

De 3FM-programma’s Ekstra Weekend (NPS/AVRO) en Giel! (VARA) en het Radio NL-programma Morgenstond zijn genomineerd voor de AVRO Gouden RadioRing 2009. Het programma van Giel Beelen is hiermee voor de vierde keer op rij genomineerd als beste radioprogramma van het jaar. Voor de overige twee programma’s is het de eerste keer dat ze zijn genomineerd voor de enige radiopublieksprijs van Nederland. De AVRO Gouden RadioRing wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt.

Giel Beelen is bovendien genomineerd voor de Zilveren RadioSter Man, de prijs voor de beste radiopresentator van het jaar. Hij gaat de strijd aan met Gerard Ekdom (AVRO 3FM), en Edwin Evers (Radio 538).

Froukje de Both (Radio 538), Claudia de Breij (VARA 3 FM) en Sophie Hilbrand (BNN Radio 1) zijn bij de vrouwen genomineerd voor de Zilveren RadioSter.

Voor het Gouden Radio-Oortje, de prijs voor het beste radio-evenement van het jaar, zijn genomineerd: 3FM Serious Request – Het Glazen Huis (3FM), De Top 2000 (Radio2) en Radio 538 Koninginnedagfeest Museumplein Amsterdam (Radio 538). Het eerste evenement heeft deze prijs al twee keer gewonnen en ook de Top 2000 is reeds in het bezit van het Gouden Radio-Oortje.

De winnaars van de radioprijzen worden bekendgemaakt op vrijdag 23 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De uitreiking wordt rechtstreeks uitgezonden in het Radio 2-programma AVRO Schiffers.fm.
Categorie:
Tag(s):