donderdag, 2. juli 2009 - 9:24

Gratis OV voor nieuwe werknemers Zwolle en Kampen

Zwolle

Werknemers die in Zwolle of Kampen aan een nieuwe baan beginnen, kunnen twee maanden gratis met het openbaar vervoer reizen op hun woon-werktraject. Via dit experiment wil de provincie Overijssel, in samenwerking met het ministerie van Verkeer en Waterstaat, forensen (hernieuwd) kennis laten maken met het openbaar vervoer.

Nieuwe baan, ander vervoer
Bij verandering van werkgever kan de werknemer ook de wijze van vervoer tussen huis en werk opnieuw overwegen. Wordt het de fiets, de auto, het openbaar vervoer of een combinatie van vervoersmiddelen. Met het experiment speelt de provincie — als verantwoordelijke voor het OV in West-Overijssel - actief op deze verandering in.

De reiziger kan hiermee zelf het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Om het aanbod compleet te maken, kunnen werknemers naast de bus en de trein ook twee maanden gratis gebruik maken van een OV-fiets (huurfiets) op de stations van Kampen of Zwolle.

Het gebruik van het openbaar vervoer levert een bijdrage aan een betere bereikbaarheid en luchtkwaliteit van steden en dorpen. Een betere bereikbaarheid op de weg is ook goed voor de economie in de provincie.

Aanmelden
Werkgevers in Zwolle en Kampen kunnen nieuwe medewerkers tot en met 31 oktober 2009 aanmelden via de site ovwerkt.overijssel.nl of mailen naar ovwerkt@overijssel.nl. De werknemers ontvangen daarna per e-mail geheel vrijblijvend een individueel reisadvies op maat en een aanbod voor gratis openbaar vervoer.
Provincie:
Tag(s):