zondag, 22. februari 2009 - 11:06

Groninger zwaargewond door mishandeling

Groningen

Een 41-jarige inwoner van Groningen is zaterdagnacht rond 5.00 uur ernstig gewond geraakt in de Poelestraat in Groningen. Het slachtoffer en een onbekende man kregen woorden, waarna de verdachte de Stadjer neersloeg. De verdachte liep na het incident weg in de richting van de kruising Grote Markt met de Oosterstraat. De Groninger is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Direct na het incident werd een deel van de Poelestraat afgezet voor eerste hulp en sporenonderzoek. Een aantal stappers reageerde agressief in de richting van ambulancepersoneel en politiemensen. Negen personen zijn aangehouden omdat zij onder het afzetlint wilden gaan of niet reageerden op verzoeken van agenten om afstand te nemen.

De politie heeft van diverse getuigen een verklaring afgenomen. Ook worden camerabeelden in de binnenstad van Groningen geanalyseerd. De politie vermoedt dat diverse mensen het incident hebben zien gebeuren of over andere informatie beschikken. Deze personen worden dringend verzocht contact op te nemen via 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):