vrijdag, 13. maart 2009 - 16:03

Groot jongerenonderzoek Flevolandse bibliotheken

Almere

De Flevolandse bibliotheken willen graag weten hoe zij de bibliotheek aantrekkelijker kunnen maken voor jongeren. Daarom zijn Bibliotheek Almere en FlevoMeer Bibliotheek gezamenlijk een onderzoek gestart onder jongeren tussen de dertien en achttien jaar.

Voor het onderzoek worden jongeren gevraagd online een vragenlijst op internet in te vullen. De link van de vragenlijst is te vinden op de website www.bibliotheekalmere.nl en kan tot en met 27 maart 2009 worden ingevuld. De bibliotheken hopen op basis van de resultaten van het onderzoek in de toekomst beter rekening te kunnen houden met de voorkeuren en wensen van jongeren.

Alle jongeren die lid zijn van de bibliotheek en waarvan het e-mailadres bekend is, hebben van de bibliotheek een bericht ontvangen met een uitnodiging de vragenlijst in te vullen. Jongeren waarvan het e-mailadres niet bekend is, hopen de bibliotheken te bereiken met posters, kaarten, mond-tot-mond reclame en persberichten. Aan het eind van het onderzoek wordt onder de inzenders een Wii en een Xbox 360 verloot.

Onderwerpen die in het onderzoek aan de orde komen zijn onder meer de uitstraling van de bibliotheken, het aanbod, het personeel en de activiteiten. Het jongerenonderzoek wordt in de maand april afgerond.
Provincie:
Tag(s):