dinsdag, 2. juni 2009 - 22:21

Hakken en zagen tijdens de Lorkencup

Drouwen

De sporters zijn er klaar voor; de bijlen zijn gescherpt en het hout is geprepareerd! Op zondag 14 juni vindt bij het Boomkroonpad een spectaculaire hak- en zaagwedstrijd plaats. De deelnemers strijden om de felbegeerde Lorkencup. Wegens het grote succes wordt dit jaar wederom de Lorkencup gehouden bij het Boomkroonpad.

Timbersports is een internationale serie wedstrijden voor houthakkers, die over de hele wereld bekend is. De oorsprong ligt in Canada, de VS en Nieuw-Zeeland. Om op lokaal niveau de "besten" te bepalen, vonden er in de geschiedenis van de bosarbeiders van oudsher houtkapwedstrijden plaats. Uit deze "krachtmeting" is in de loop der tijd een professionele wedstrijd op een sportief hoog niveau ontstaan. Op 14 juni kunt u met deze spectaculaire wedstrijd kennis maken. De houthakkers werken met bijlen en zagen, ze strijden tegen elkaar om verschillende disciplines.

Het programma bestaat uit 6 bijl- en zaagonderdelen. Tijdens deze onderdelen nemen de sporters het steeds tegen elkaar op en halen alles uit een motorzaag en een vlijmscherpe bijl.
Wie kan er het snelst een boom omhakken? En wie kan het beste overweg met de vlijmscherpe eenmanstrekzaag van maar liefst zo’n 2 meter lang?

De Lorkencup vindt plaats op zondag 14 juni op de speelweide bij het
Boomkroonpad, duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is vrij toegankelijk.
Provincie:
Tag(s):