dinsdag, 28. april 2009 - 10:23

Herman Broods en Donkersloots gestolen

Harmelen

Inbrekers gingen er in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 april met meerdere schilderijen van de schilders Herman Brood en Peter Donkersloot vandoor.

Rond 02.25 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan de Leidsestraatweg meerdere zones een alarm gaven. Politie-eenheden van district Rijn & Venen en Utrecht-west gingen met spoed ter plaatse. Agenten die als eerste ter plaatse kwamen, constateerden dat het om een daadwerkelijke inbraak ging.

Andere agenten die onderweg waren naar de Leidsestraatweg zagen uit een zijstraat lichtschijnsel komen. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij dat twee mannen een bestelbusje wilden parkeren. Bij het zien van de agenten reden de mannen echter zonder verlichting weg. De agenten zetten de achtervolging in, die leidde richting Vleuten. Op de Stroomrugbaan reden de verdachten tegen de richting in. Op de Prins Hendriklaan zagen de verdachten dat hen een tweede politieauto tegemoet kwam. Zij stopten met de bestelbus, sprongen eruit en gingen er te voet door tuinen en over hekken vandoor. De agenten zetten te voet de achtervolging in, waarbij een agent zijn hand openhaalde, toen hij een hek over klom. De wond moest later in het ziekenhuis worden gehecht. Bij de zoektocht naar de verdachten werd ook een politiehond ingezet, maar zij werden niet meer aangetroffen.

In de bestelbus lagen de schilderijen van Herman Brood en Peter Donkersloot die bij de inbraak waren gestolen. De bestelbus en schilderijen zijn in beslag genomen. De politie zet het onderzoek naar de inbraak voort.
Provincie:
Tag(s):