dinsdag, 31. maart 2009 - 21:41

Homostellen hand-in-hand over straat in Zwolle

Zwolle

COC Zwolle houdt op zaterdag 18 april een hand-in-hand actie om homoseksualiteit zichtbaar te maken. "Met deze ludieke en positieve actie werkt COC Zwolle aan een samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn.

Met de actie vragen we aandacht voor het feit dat veel homostellen niet hand in hand over straat durven lopen� vertelt Irene Gerritzen, voorzitter van COC Zwolle. “Het is geen demonstratie of provocatie, het is een actie gericht op zichtbaarheid. We willen dat mensen even omkijken en denken: dat kan ook!�

Hoewel hetero’s, homo’s en lesbiennes al sinds enkele jaren gelijke rechten hebben, wil dat niet zeggen dat de integratie van homoseksualiteit is afgerond. Homo’s en lesbiennes lopen nog regelmatig tegen sociale problemen aan.

Het hand in hand lopen staat symbool voor de sociale acceptatie waar het COC zich op richt. De actie is vorig jaar door de COC’s van Nijmegen, Eindhoven en Limburg georganiseerd, dit jaar volgen behalve Zwolle ook Den Bosch en Amsterdam.

Iedereen is welkom om op zaterdagmiddag 18 april mee te lopen door de binnenstad. Hand in hand met je partner, een vriend of vriendin, je buurman of je tante. Homo-, bi-, of heteroseksueel. Irene: “ We verzamelen om 13.00 uur in het pand van COC Zwolle aan de Kamperstraat.

Rond 13.30 uur vertrekken we, voorzien van hand-in-hand buttons, naar de stad. Om 16.00 uur sluiten we de actie af met een terugblik en een drankje in het café van COC Zwolle.�
Provincie:
Tag(s):