maandag, 30. maart 2009 - 20:09

In 2010 eerste elektrische auto’s van de lopende band

Lochem

De Maleisische nationale autofabrikant Proton gaat met twee Nederlandse bedrijven in zee om elektrische auto’s massaal op de markt te brengen.

Het gaat om het Friese bedrijf Friend-EV en autoproducent en importeur Electric Cars Europe, gevestigd in Lochem. Om dat te bewerkstelligen is maandag een contract getekend van meer dan 500 miljoen dollar.

In 2010 moet de eerste elektrische auto van de band rollen. In 2012 wil Detroit Electric meer dan 270.000 puur elektrische voertuigen in Europa, het Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten hebben verkocht.

Het is de eerste autofabrikant die de elektrische auto’s massaal van de lopende band gaat laten rollen. De elektrische auto, de E63 of E46, zal rond de 25.000 euro gaan kosten. Het rijden is volgens de fabrikant spotgoedkoop. Voor drie euro is je accu vol en kan je er ruim 180 kilometer mee rijden. De auto's zullen onder de naam Detroit Electric verkocht worden. Autoproducent en importeur Electric Cars Europe zal de voertuigen in Nederland gaan importeren.
Categorie:
Tag(s):