maandag, 14. september 2009 - 11:58

Inwoners Haarlemmermeer krijgen geld terug

Haarlemmermeer

Inwoners van de gemeente Haarlemmermeer krijgen deze week een brief in de bus waarin staat dat elk huishouden 110 euro teruggestort krijgt aan het eind van deze maand.

Hiermee geeft het college van B&W van de gemeente Haarlemmermeer uitvoering aan haar voorstel aan de gemeenteraad om het overschot op de jaarrekening van 6 miljoen euro terug te geven aan haar inwoners. Deze maatregel is bedoeld als lastenverlichting in deze economische moeilijke tijd.

Geen bankje spelen
Wethouder van Financiën Jeroen Nobel (PvdA) licht toe: "We hebben vorig jaar, vooral door onvoorziene extra inkomsten, meer geld overgehouden dan we hadden gedacht. Juist in deze moeilijke economische tijden kiezen wij ervoor om een groot deel van deze 'meevaller' direct aan onze inwoners terug te geven. Het geld gaat dus terug daar waar het hoort: de bankrekening van onze inwoners. Dit houdt in dat elke huishouden in de gemeente Haarlemmermeer 110 euro teruggestort krijgt"

Economische crisis
De gemeente Haarlemmermeer heeft net zoals alle andere gemeente in Nederland te maken met de gevolgen van de economische crisis. Om de economische bedrijvigheid in de Haarlemmermeer te stimuleren heeft het college van B&W een aantal maatregelen genomen om zowel het lokale MKB te ondersteunen als het grote internationale bedrijfsleven met haar vestigingen op en rond de luchthaven Schiphol. De teruggave van het overschot op de jaarrekening 2008 past in deze plannen en is bedoeld als rechtstreekse eenmalige lastenverlichting.
Provincie:
Tag(s):