dinsdag, 12. mei 2009 - 14:38

Jongen nabij school in Almere neergestoken

Almere

Dinsdagmiddag raakte een 14-jarige Almeerder gewond nadat hij betrokken was bij een steekincident. Het voorval vond plaats in de nabijheid van scholengemeenschap Echnaton (Stedenwijk).

Vermoed wordt dat dader en slachtoffer elkaar kennen. Zowel dader als slachtoffer zijn geen leerlingen van scholengemeenschap Echnaton.
De 14-jarige jongen was aanspreekbaar en is door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn toestand werd om 15.45 uur omschreven alszijnde stabiel.

Even na 13.15 uur ontstond op de Zwolleweg, nabij de Echnatonschool, onenigheid tussen het 14-jarige slachtoffer en een nog onbekende verdachte. Hierbij werd de jongen gestoken met een scherp voorwerp. De jongen vluchtte de school in en vroeg daar om hulp. EHBO-ers van de school verleenden de jongen éérste hulp. De inmiddels gealarmeerde politie zette direct het plaats delict af en startte een zoektocht naar de dader. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de gewonde knul die later is overgebracht naar een ziekenhuis.

De verdachte is kort na het steekincident weggelopen in onbekende richting. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat beiden elkaar mogelijk kennen. De toedracht van de ruzie en het steekincident is vooralsnog onduidelijk.
Provincie:
Tag(s):