woensdag, 24. juni 2009 - 14:01

'Kadaverboer' moet zelf grond ruimen

Someren

De Somerense veehouder die vorige maand in opspraak kwam, omdat hij dode runderen begroef op zijn erf, moet zelf opdraaien voor de kosten van de ruiming van de grond. Dat heeft de voorzieningenrechter van het College van Beroep voor het bedrijfsleven in Den Haag bepaald.

De AID trof op 19 mei van dit jaar bij de boer sterk vermagerde en resten van runderen aan. Uiteindelijk bleken zo'n 200 dieren te zijn begraven op het erf. Daarop werd de boer aangehouden.

De man kreeg vervolgens van de AID een week de tijd om de grond te laten ruimen en als dat niet gedaan werd dan zou de inspectiedienst zelf verwerker Rendac opdracht daartoe geven, op kosten van de veehouder.

De man moet nu opdraaien voor de kosten en de resten direct aanmelden bij Rendac. Redac kan zelf de resten niet verwerken omdat er ondertussen te veel grond doorheen zit. De enig resterende oplossing is de vuilverbrandingsoven en dat gaat tonnen kosten.

Er loopt nog een juridische procedure van de veehouder tegen de AID, maar omdat dat te lang gaat duren besloot de voorzieningenrechter toch tot de ruiming vanwege de volksgezondheid en dierenwelzijn.
Provincie:
Tag(s):