woensdag, 10. juni 2009 - 12:55

KNRM houdt grote zoekactie op Noordzee naar vermiste zeilboot

Terschelling

Reddingsdiensten hebben woensdagochtend massaal gezocht naar een zeiljacht dat mogelijk op de Noordzee zou zijn verdwenen.

De zoekactie begon ongeveer half zeven. Het zeiljacht was dinsdag rond het middaguur vertrokken vanuit Schiermonnikoog om over de Noordzee richting Terschelling te gaan. Sindsdien was er echter niks meer van het zeiljacht vernomen. Het jacht had twee personen aan boord.

Via de Nederlandse Kustwacht werd hierop een grote zoek actie opgestart. De KNRM rukte met zeven reddingsboten uit. De reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen van Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling gingen allemaal op zoek naar de vermiste zeilboot. Ook zijn er twee helikopters en een kustwacht vliegtuig ingezet, om vanuit de lucht te zoeken. Alle havenmeesters in het Waddengebied zijn verzocht naar het vermiste schip uit te kijken. De kustwacht hield er rekening mee dat de beide mannen hebben besloten richting Duitse wadden te varen. De Duitse collega's waren eveneens gealarmeerd.

Iedere eenheid kreeg een eigen zoekgebied op van de Kustwacht. Dit gebied werd stelselmatig afgezocht. Na enkele uren kwam het verlossende bericht dat het jacht veilig en wel op de Dokkumer Ee, tussen Dokkum en Leeuwarden was gesignaleerd. Kennelijk hadden de opvarenden besloten om niet naar Terschelling te gaan en is verzuimd dit aan het thuisfront door te geven. Hierop konden alle eenheden terug naar hun stations.
Provincie:
Tag(s):