vrijdag, 23. oktober 2009 - 21:50

‘Mag het WATT minder?’

Groningen

Bijna vijftig ondernemers in Groningen, Ten Boer en Hoogkerk doen mee met de vijfde Nacht van de Nacht, van zaterdag 24 op zondag 25 oktober. Deze landelijke actie, opgezet door provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur & Milieu, is bedoeld om lichthinder terug te dringen en om energie te besparen.

De gemeenten Groningen en Ten Boer doen deze nacht, waar mogelijk, het licht uit en hebben ondernemers onder de noemer ‘mag het WATT minder?’ gevraagd om dit ook te doen.

De gemeente Groningen dooft tijdens de Nacht van de Nacht de verlichting van de Martinitoren, de Der Aa-kerk en van de gebouwen van de gemeentelijke diensten. Ook de verlichting van kunstwerken en stadsmarkeringen wordt die nacht uitgeschakeld. Deelname aan de Nacht van de Nacht past in het streven van de gemeente Groningen om de meest duurzame stad van Nederland te worden en energieneutraal in 2025.

Ook de gemeente Ten Boer doet de verlichting van alle gemeentelijke gebouwen uit en dooft de verlichting van de kerktoren.
Provincie:
Tag(s):