donderdag, 2. juli 2009 - 10:14

Man aangehouden voor diefstal 15.000 goudkaartjes

Schiphol

De marechaussee op Schiphol heeft een man (28) aangehouden die ervan wordt verdacht een partij van 15.000 zogenaamde “goudkaartjes” te hebben gestolen. Deze hard plastic kaartjes ter grootte van een visitekaartje hebben allemaal een opdruk van 1 gram goud.
Zijn echtgenote (27) is aangehouden op verdenking van witwassen

De man had nadat de koop van de kaartjes in een hotel op Schiphol was beklonken, de partij alvast in zijn auto gezet. Vervolgens stapte hij snel in en reed met de in de auto wachtende chauffeur, tot ontsteltenis van de verkoper, direct weg zonder dat er was afgerekend. In totaal vertegenwoordigen de kaartjes een waarde van € 480.000.

De echtgenote van de verdachte is aangehouden op een recreatiepark in Molenschot. Na doorzoeking van drie chalets op dit park zijn contant geld en luxe artikelen in beslag genomen. Tevens zijn er twee auto’s en twee chalets door de recherche van de marechaussee inbeslaggenomen.

De man is in de penitentiaire inrichting ( PI) in Alphen aan de Rijn aangehouden waar hij een straf uitzit voor een eerder gepleegd vergrijp. De man pleegde de diefstal van de goudkaartjes alvorens hij in de PI in Alphen aan de Rijn werd opgesloten.
Provincie:
Tag(s):