donderdag, 23. april 2009 - 19:25

Man bekneld in boom

Den Haag

Donderdagmiddag rond kwart over twee is in de achtertuin van een woning in de Arnhemse straat in Den Haag een man, tijdens het afzagen van een tak, bekneld geraakt.

De man is vermoedelijk met een verbrijzelde enkel vervoerd naar het ziekenhuis.

De 43 jarige man had in verband met de zon last van de takken van de boom. De man zelf woonde op de 1e etage. Aan zijn overbuurman, de eigenaar van de boom, had hij gevraagd om enige takken te mogen afzagen. Na de toestemming is de man in een veiligheidstuigje, gewapend met een kettingzaag, de circa 10 meter hoge boom ingegaan.

Toen hij een 20 cm doorsnee tak ging afzagen, brak deze op het laatste stukje. Dit vormde een punt. Deze tak gleed langs de man en stam van de boom naar beneden en verbrijzelde zijn enkel. Tevens raakte hij door de zware tak bekneld. Een verpleegkundige van de ambulancedienst, ervaren in het klimmen, heeft de enkel verzorgd en verdoofd terwijl de man in de boom vastzat. Vanuit zijn positie heeft de man, in overleg met de brandweer, nog een tak kunnen wegzagen.

Omdat niet duidelijk was of de brandweer de man met de ter beschikking staande middelen eruit kon krijgen werd een 15 meter hoge bouwkraan onder spoedbegeleiding bij de firma Blansjaar besteld. Ondertussen werd door de brandweer touwen aan de man zijn veiligheidstuig geplaatst en een springkussen onder aan de boom klaargezet. Voor aankomst van de bouwkraan kon de man aan de touwen uiteindelijk naar beneden worden gehaald. Hij is direct daarna naar het ziekenhuis vervoerd.

De bouwkraan is gebruikt om de zware tak, die zeer gevaarlijk in de boom lag, los te zagen.
Provincie:
Tag(s):