dinsdag, 16. juni 2009 - 20:16

Man met gevaarlijke onderbroek

Maandag 15 juni 2009, rond 13.15 uur, werd een 36-jarige man in de tuin van zijn woning bedreigd door een kennis van hem. Dat was een 26-jarige man uit Alkmaar. Die claimde dat hij nog geld tegoed was van het slachtoffer en richtte een vuurwapen op hem. De man vluchtte zijn woning in waarna de verdachte per auto vertrok.

De politie werd gebeld en het signalement werd onder politieauto's in de omgeving verspreid die de verdachte auto op het spoor kwamen. Er bleek inmiddels ook een tweede verdachte in de auto te zitten, een 22-jarige man uit Alkmaar.

Op de Helderseweg zette de politie de zogenaamde 'autoprocedure' in die wordt gebruikt bij het aangehouden van vuurwapengevaarlijke verdachten in een voertuig. Daarbij worden, na staandehouding, de inzittenden van de verdachte auto via de dakspeaker gesommeerd zich aan de instructies van de politie te houden.

De twee verdachten gingen zonder verzet met de agenten mee. Aan het bureau bleek één van hen een kleine schietklare revolver in zijn onderbroek te hebben. In de auto werd nog een tweede vuurwapen gevonden. De beide verdachten zijn in verband met een nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):