zaterdag, 14. februari 2009 - 15:22

Mannen redden 77-jarige met rollator uit het water

Hendrik-Ido-Ambacht

Een 20-jarige man uit Gouda en twee buurtbewoners hebben op vrijdagmiddag 13 februari een ware heldendaad verricht door een 77-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht uit het water aan de Tesselschadestraat te halen.

De 20-jarige man zag dat de rollator van de vrouw begon te rijden toen zij de eendjes voerde. Doordat de groenstrook naar het water schuin afliep, kon zij deze niet stoppen. De vrouw raakte daarop met rollator en al te water en ging kopje onder.

De man bedacht zich geen moment, sprong haar achterna en draaide de vrouw op haar rug met haar hoofd boven water. Een 22-jarige vrouw en een 28-jarige man zagen dit vanuit hun woning gebeuren en schoten te hulp.

Gezamenlijk kon de vrouw op het droge worden geholpen waarna zij door de ambulancebroeders werd behandeld. De vrouw liep naast het binnengekomen slootwater geen verwondingen op en werd door haar dochter opgehaald en naar huis gebracht. Zowel de politie als het slachtoffer en haar dochter hebben hun bewondering uitgesproken en de redders bedankt.
Provincie:
Tag(s):