woensdag, 30. september 2009 - 11:35

Medewerker pechhulp bedreigd en mishandeld

Diemen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten is een onderzoek gestart naar de mishandeling en bedreiging van een pechhulpmedewerker op dinsdag 29 september 2009 omstreeks 16.45 uur.

Een 36-jarige man uit Almere heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling tijdens zijn werkzaamheden op de rijksweg A1 ter hoogte van Diemen.

De 28-jarige verdachte uit Diemen heeft zich na het incident gemeld bij de politie in Diemen. Getuigen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld kunnen contact opnemen met de Verkeerspolitie, unit Ouder Amstel, op telefoonnummer 020-3428200.

Een bestuurder van een Jeep Cherokee stond met pech stil op de A1 richting Amersfoort ter hoogte van Diemen. De pechhulpmedewerker was met zijn lepelwagen onderweg naar het gestrande voertuig.

Op het moment dat hij de vluchtstrook op wilde rijden volgde een bestuurder van een grijze BMW 3 serie hem op korte afstand. Toen beiden op de uitvoegstrook tot stilstand kwamen kregen de bestuurder van de BMW, de 28-jarige man uit Diemen, en de bestuurder van de lepelwagen, de 36-jarige man uit Almere, woorden.

De man uit Diemen sprak een ernstige bedreiging uit, waarna het tot een handgemeen kwam. De worsteling vond tijdens de file plaats op de uitvoegstrook en de rechter rijstrook.

Het slachtoffer heeft zich in het Tergooi Hospitaal onder behandeling laten stellen. Hij heeft aan de worsteling een gekneusde vinger en twee ontvelde knieën overgehouden.
Provincie:
Tag(s):