dinsdag, 23. juni 2009 - 22:29

Meerdere gewonden bij frontale aanrijding

Driemond

Bij een frontale aanrijding op de provinciale weg N236, tussen Driemond en Weesp, zijn dinsdagavond rond half negen vijf personen gewond geraakt. Één van hen ligt met ernstige verwondingen in coma. Dit maakte de politie bekend.

Door de aanrijding kwamen alle inzittenden van beide auto's bekneld te zitten. De brandweer en ambulancedienst hebben de slachtoffers uit hun benarde positie bevrijd. Met diverse verwondingen zijn de slachtoffers vervolgens naar ziekenhuizen in de regio gebracht.

De vermoedelijke oorzaak is een inhaalmanoeuvre door een 20-jarige bestuurder. Hij botste bij de inhaalactie frontaal op een tegemoetkomende auto. In deze auto zat een gezin van vier personen uit Weesp. De 28-jarige vader van het gezin ligt momenteel nog in coma. De 26-jarige moeder en de kinderen van zeven en één jaar hebben ook zware verwondingen.

De twintigjarige automobilist, eveneens inwoner van Weesp, heeft ook de nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Zijn letsel valt mee. Waarschijnlijk kan hij woensdag nog als verdachte worden verhoord in deze zaak. De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht.
Provincie:
Tag(s):