donderdag, 12. maart 2009 - 19:17

Minderjarige pooier de cel in

Den Haag

In Den Haag is een 15-jarige jongen uit die stad donderdag door de rechtbank veroordeeld tot vier maanden jeugddetentie en jeugd-tbs, omdat de tiener minderjarige meisjes in de prostitutie liet werken.

De jonge pooier ging met drie minderjarige meisjes uit Den Haag een relatie aan en zorgde ervoor dat de meisjes zich emotioneel aan hem gingen binden. Hij beloofde hen geld en een mooie toekomst samen. Vervolgens haalde hij hen over om voor hem in de prostitutie te werken. De meisjes moesten een groot deel van het verdiende geld aan de jongen geven. Meisjes die niet meer voor de verdachte wilden werken, chanteerde hij. Zo zei hij dat hij tegen hun ouders zou zeggen wat voor werk ze deden en bedreigde hij hen met geweld.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd de 15-jarige Hagenaar geholpen door een 49-jarige plaatsgenoot die in de opbrengst deelde. Deze man bracht en haalde de meisjes naar adressen waar ze hun klanten moesten ontvangen. De 49-jarige Hagenaar stond onlangs voor de rechtbank en tegen hem eiste het OM een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk. De uitspraak in deze zaak is 23 maart.
Provincie:
Tag(s):