donderdag, 13. augustus 2009 - 22:00

Mooi Wark presenteert Siepel Festival

Schoonoord

Vlak voordat de Drentse rockers van Mooi Wark van een welverdiende vakantie gaan genieten, sluiten ze het feesttentenseizoen in stijl af met een nieuw eigen festival, Siepel Festival genaamd. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober zal de eerste editie van dit evenement plaatsvinden in Schoonoord, de plaats waar Mooi Wark ooit begon. Het festival moet een gezellig feestje worden voor elk wat wils en voor jong en oud, inclusief gratis kampeermogelijkheid op de speciaal ingerichte camping.

De aftrap voor het spektakel vindt plaats op vrijdagavond 2 oktober met het Zwiebelfest. Lange tafels in de feesttent, grote pullen bier, lekkere volksmuziek en gepaste kleding zijn de ingrediënten voor een echt Duits bierfeest. Speciaal voor dit feest zijn de Palemiger Spatzen gecontracteerd, die hun sporen in de muziek al lang verdiend hebben. Bij deze unieke headliner hoort natuurlijk ook een uniek voorprogramma. Daarvoor heeft de organisatie niemand minder dan Schöne Arbeit uit Duitsland gehaald. Zij treden alleen op tijdens speciale gelegenheden en zullen tijdens het Siepel Festival voor het eerst in de geschiedenis Nederland aandoen, met hits als “In dem nackten Arsch” en “Brustwarzen lügen nicht”.

Op zaterdagochtend 3 oktober vindt het Mooi Wark Kinderconcert plaats, wegens succes geprolongeerd. Vorig jaar deed de band dit voor het eerst in Pesse, wat resulteerde in een uitverkochte middag met alleen maar blije kindergezichtjes. Dit jaar gaan de mannen van Mooi Wark dus op herhaling en zullen ze een geheel aangepaste show geven voor de kleintjes onder ons. Papa’s en mama’s mogen natuurlijk meekomen (max. 2 per kind) en vroeg opstaan is nodig, want het begint al om 11:00 uur. Natuurlijk zijn er ook extra activiteiten aanwezig, waaronder een springkussen, airbrush-tattoo, een echte kinderdraaimolen en gratis ranja.

De zaterdagmiddag staat geheel in het teken van de fans, want dan vindt de allereerste officiële Mooi Wark Fanclubdag plaats. De middag is alleen toegankelijk voor fanclub-leden en natuurlijk zullen ook de bandleden hierbij aanwezig zijn. Aansluitend zal het avondprogramma plaatsvinden, onder de noemer Siepelrock, waarbij de boerenrock het hoofdthema is. Optredens van de Brabantse bands WC Experience en BZB (Band Zonder Banaan) moeten zorgen voor de perfecte opwarming. Uiteraard zal Mooi Wark zelf het festival afsluiten!

Op dit moment is het nieuwe album van Mooi Wark uit, getiteld Rock & Rodzooi, wat in zijn eerste week van release binnenkwam op nummer 7 in de Album Top 100. Deze hoge chart-entry heeft de band mede te danken aan de hitsingle “Tepels liegen niet” en voor de promotie ervan zaten de Drentse rockers een week lang in de ochtendshow bij Giel Beelen op 3FM en deed de band een optreden bij TROS Muziekcafe op Radio 2. Binnenkort zullen ze nog te horen zijn bij Edwin Evers op Radio 538. Het nieuwe album bevat naast een aantal herkenbare feestkrakers, uiteraard weer de zo herkenbare boerenrock muziek en ook een tweetal ballades.

Kaarten voor het Siepel Festival zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij alle filialen van Music Store, CD-Hal Ruinen en de Mooi Wark Shop, zowel online als bij de optredens.
Provincie:
Tag(s):