donderdag, 19. maart 2009 - 17:13

Netmanager schiet in eigen been

Hilversum

"Als met de entree van C, omroep voor kunst en cultuur, in het publieke bestel de hoeveelheid zendtijd voor kunst en cultuur hetzelfde blijft, misbruiken de Raad van Bestuur en de netmanagers hun posities". Dat zegt Ad 's-Gravesande naar aanleiding van het artikel in NRC Handelsblad van 18 maart, waarin de netmanager van Nederland 2, Lennart van der Meulen, suggereert dat de eventuele komst van C geen invloed heeft op het aanbod van kunst op de Nederlandse televisie.

's-Gravesande: "Het is uitgesloten dat wanneer tenminste 50.000 mensen lid worden van een omroep omdat ze verbetering willen van de huidige situatie, die wens genegeerd wordt."

Bestaande omroepen krijgen niet minder zendtijd door de komst van Omroep C, maar door de verdrievoudiging van de zendtijd voor Ouderenomroep Max en – naar verwachting - van Llink. Ook BNN maakt grote kans op meer zendtijd. Met de verwachte toetreding van Wakker Nederland en PowNed zal de zendtijd voor kunst en cultuur verder afnemen. Deze omroepen hebben immers andere ambities en doelstellingen.

"Het deugt niet om te suggereren dat Omroep C kunstprogramma's afpikt van AVRO, NPS en VPRO. Dit is angsthazengedrag dat de zittende Hilversumse coterie keer-op-keer vertoont wanneer nieuwe initiatieven voor een frisse wind dreigen te zorgen."
Categorie:
Tag(s):