dinsdag, 1. september 2009 - 9:29

Nieuwe driedeurs Polo maakt debuut op IAA in Frankfurt

Met de sportief vormgegeven nieuwe driedeurs Polo presenteert Volkswagen op de autotentoonstelling IAA in Frankfurt vanaf 17 september een wereldprimeur. De driedeurs Volkswagens Polo verschijnt nog dit najaar in de showrooms van de Nederlandse Volkswagen-dealers en is leverbaar voor prijzen vanaf € 13.290,-- inclusief BTW en BPM.

Alle uitvoeringen van de Polo vallen in het aantrekkelijke bijtellingstarief van 20 procent bij zakelijk gebruik. De verkopen van de vijfdeurs-uitvoering van de Polo verlopen uitermate voorspoedig: inmiddels zijn er bijna 2.500 verkocht. Opvallend is dat in meer dan 80 procent van de gevallen gekozen is voor een Comfortline- dan wel een Highline-uitvoering. Compacter in combinatie met meer luxe is duidelijk de heersende trend.

De nieuwe driedeurs Polo is de volgende exponent van het nieuwe design-DNA van Volkswagen. Dat betekent dat ook het uiterlijk van de driedeurs Polo wordt gekenmerkt door de horizontale lijnvoering en strakke oppervlakken. De maatvoering is met een lengte van 3.970 mm, een breedte van 1.682 mm en een hoogte van 1.485 mm gelijk aan die van de vijfdeurs variant. De combinatie van iets bredere portieren met een bijna onzichtbare B-stijl en een dynamisch gevormde C-stijl maakt de driedeurs variant optisch echter lager en langer. Dit effect wordt versterkt door de licht oplopende lijn van de zijruiten, die de nieuwe driedeurs Polo een elegante, coupéachtige uitstraling geeft.

Door de identieke maatvoering heeft de driedeurs Polo hetzelfde indrukwekkende laadvolume als zijn tegenhanger met vijf portieren: afhankelijk van de interieuropstelling kan dit variëren van 280 tot 952 liter. Een andere belangrijke overeenkomst met de vijfdeurs Polo is de royale uitrusting. Als basisuitvoering laat ook de driedeurs Polo Easyline ten aanzien van comfort en veiligheid geen wens onvervuld, met standaard aanwezige voorzieningen als ESP, dagrijverlichting, centrale portiervergrendeling, een verlichte bagageruimte en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Het programma van de driedeurs Polo omvat verder de uitvoeringen Trendline, Comfortline en Highline.

Efficiënte motoren
Bij zijn introductie heeft Volkswagen voor de driedeurs Polo een reeks van zes geavanceerde motoren beschikbaar. Het benzineprogramma begint bij een moderne 1.2 liter driecilindermotor met een vermogen van respectievelijk 44kW/60 pk en 51 kW/70 pk. Daarnaast is een 1.4 liter viercilinder benzinemotor met een vermogen van 63 kW/85 pk leverbaar. Het dieselgamma is gebaseerd op een zuinige 1.6 TDI dieselmotor, leverbaar in uitvoeringen met een vermogen van 55 kW/75 pk, 66 kW/90 pk of 77 kW/105 pk.

Zowel de 1.4 liter benzinemotor als de krachtigste dieselmotor kan optioneel worden gecombineerd met de automatische zeventraps DSG-transmissie van Volkswagen, een unicum in het segment van de Polo.
Vanaf begin 2010 breidt Volkswagen het programma van de driedeurs Polo uit met de nieuwe moderne 1.2 liter TDI BlueMotion, die op de IAA eveneens zijn première beleeft. Deze extra zuinige variant van de Polo onderscheidt zich met een brandstofverbruik van 3,3 liter per 100 kilometer (1 op 30) en een CO2-uitstoot van 87 g/km. Deze waarden maken de driedeurs Polo tot verreweg de zuinigste auto in zijn klasse. De driedeurs Polo BlueMotion komt dan ook in aanmerking voor het A-label, terwijl de overige varianten met hun B-label voor leaserijders eveneens in een gunstiger bijtellingstarief vallen.
Categorie:
Tag(s):