maandag, 27. juli 2009 - 17:49

Onderzoek toekomst Vlissingen

Vlissingen

Van dinsdag 28 juli tot en met zondag 2 augustus 2009 kamperen twee stedenbouwkundigen en een landschapsarchitect in Vlissingen. Vanuit een caravan interviewen zij burgers over de toekomst van Vlissingen. De uitkomsten van dit onafhankelijke onderzoek, worden aan het eind van de zomer aangeboden aan de gemeente Vlissingen.

Het onderzoek maakt onderdeel uit van het architectuurprogramma 2009 van stichting het Zeeuwse Gezicht, BNA Kring Zeeland en CBK Zeeland. Het
jaarprogramma staat in het teken van ‘VERBLIJF in ZeeLAND’. Rond dit thema worden vier debatten georganiseerd. De uitkomsten van het onderzoek worden van 4 september tot 11 oktober 2009 tentoongesteld bij CBK Zeeland (Balans 17 te Middelburg) en komen digitaal beschikbaar in een kansenkaart.

Aan de Zeeuwse gemeenten is gevraagd een bijdrage te leveren aan deze
kansenkaart. De gemeenten hebben hiervoor een programma van eisen voor het verblijven in hun gemeente opgesteld. Dit programma van eisen is ter beschikking gesteld aan teams van architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en beeldend kunstenaars zodat zij de vraag “Hoe kan verblijf in de Zeeuwse steden en dorpen vormgegeven worden zodat de steden en dorpen aantrekkelijk zijn en blijven voor zowel bewoners als bezoekers in een situatie van demografische krimp?” kunnen beantwoorden.

Voor Vlissingen gaat één van die teams de komende dagen aan de gang.
Provincie:
Tag(s):