zaterdag, 11. april 2009 - 8:57

Ontruiming bij brand in Den Haag

Voorburg

Zaterdagochtend is door een elektrische deken brand ontstaan in een galerijwoning aan de Rembrandtlaan. Hoewel deze brand uitslaand was, heeft de brandweer uitbreiding naar anderen woningen kunnen voorkomen.

Diverse woningen werden enige tijd ontruimd. De ambulancedienst heeft drie mensen nagezien vanwege inademen van rook. Niemand hoefde naar een ziekenhuis te worden vervoerd.

Rond vijf uur vanmorgen is de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Rembrandtlaan in Voorburg. Ter plaatse bleek het een uitslaande brand op de tweede verdieping van een galerijflat. De bewoonster was al in veiligheid gebracht. Vanwege de rook was het noodzakelijk omliggende woningen te ontruimen. Tegelijk verlieten sommige bewoners ook zelf hun woningen. Ongeveer veertig personen zijn enige uren opgevangen in een nabijgelegen bejaardentehuis. De ambulancedienst heeft twee bewoners en een agent gecontroleerd omdat zij rook hadden ingeademd. Niemand hoefde naar een ziekenhuis.

Nadat de woningen zijn bemeten op rookgassen konden de meeste bewoners weer terug in hun woning. De bewoonster van het brandadres wordt aan vervangende woonruimte geholpen.

De slaapkamer van het brandadres is uitgebrand en de rest van de woning heeft rook- en roetschade opgelopen. In enkele andere woningen is ook rook binnengekomen. De Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om bewoners te assisteren met de schadeafhandeling.
Provincie:
Tag(s):