dinsdag, 19. mei 2009 - 7:26

Ontruiming na twee bommeldingen

Dordrecht

Op maandagavond 19 mei is een pand aan de Grafelijkheidsweg in Dordrecht waar moeilijk opvoedbare kinderen verblijven , tijdelijk ontruimd geweest wegens twee bommeldingen.

32 kinderen en vijf begeleiders werden tijdelijk ondergebracht op het politiebureau aan de Overkampweg. Na grondig onderzoek in het pand door een bomverkenner van de politie Zuid-Holland-Zuid bleek het om twee valse meldingen te gaan. De kinderen en hun begeleiders mochten na het sein veilig weer terug naar de huisvesting.

Tussen 21.30 en 22.00 uur kwamen bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) twee verschillende meldingen binnen die indiceerden dat in het pand - een bom af zou gaan. De politie besloot daarop een bomverkenner van de politie Zuid-Holland-Zuid in te schakelen. Na analyse van de meldingen werd besloten het pand te ontruimen. Na grondig onderzoek door de bomverkenner in het pand werd omstreeks 0.00 uur het sein veilig gegeven. In het pand werd niets aangetroffen dat met de bommelding in verband zou kunnen staan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de persoon of personen die verantwoordelijk zijn voor de bommeldingen.
Provincie:
Tag(s):