zaterdag, 21. maart 2009 - 22:43

Ook dit jaar gratis stort snoeiafval mogelijk

Hardenberg

Ook dit jaar biedt de gemeente Hardenberg inwoners de mogelijkheid om op een viertal zaterdagen in het voorjaar en een viertal zaterdagen in het najaar gratis groenafval te storten bij afvalbrengstation Bovenveld.

Sinds twee jaar kunnen inwoners in het voor- en najaar op enkele zaterdagen gratis groenafval storten bij afvalbrengstation Bovenveld in Rheezerveen. Inwoners maken veelvuldig gebruik van deze mogelijkheid. Ook in 2009 is het op een viertal zaterdagen in het voorjaar en een viertal zaterdagen in het najaar mogelijk om gratis groenafval te brengen naar Bovenveld. ROVA verwerkt het ingezamelde groenafval als biomassa.

Het groenafval kan dit voorjaar op zaterdag 28 maart, zaterdag 4 april, zaterdag 18 april en zaterdag 25 april tussen 09.00 en 16.00 uur aangeboden worden bij afvalbrengstation Bovenveld aan de Ommerweg in Rheezerveen. De data voor het najaar zijn 3 oktober, 17 oktober, 31 oktober en 7 november.

Voor het storten van het groenafval geldt wel een aantal spelregels. Zo geldt de regeling uitsluitend voor de inwoners van de gemeente Hardenberg, daarom is legitimatie verplicht. Verder mag er uitsluitend snoeiafval worden aangeboden. Stobben en dergelijke worden niet geaccepteerd.

Om te voorkomen dat er verkeersopstoppingen ontstaan op de (afrit van de) N34 wordt dringend verzocht om via de parallelweg (Coevorderweg/Ommerweg ) naar Bovenveld te rijden (bij de verkeerslichten Witte Paal de Parallelweg nemen). Voor de overige afvalstromen is afvalbrengstation Bovenveld op de zaterdagen geopend van 09.00 tot 13.00 uur.
Provincie:
Tag(s):