dinsdag, 28. april 2009 - 21:19

Ook Drenthe doet mee aan Nationale Bevrijdingsvuur Estafette

Assen

Op initiatief van de Stichting Drentse 5 mei viering, jaarlijks verantwoordelijk voor de organisatie van het Bevrijdingsfestival Drenthe op 5 mei in Assen, wordt ook dit jaar weer meegedaan aan de Nationale Bevrijdingsvuur Estafette (BVE) die in de nacht van 4 op 5 mei vanaf 24.00 uur vanuit Wageningen wordt gehouden.

De Stichting Drentse 5 mei Viering werkt daarbij samen met het Drenthe College, opleiding Sport en Bewegen uit Emmen met het leerbedrijf Green@DC, met de banenwinkel van de Koninklijke Landmacht uit Assen en dit jaar voor het eerst, met de afdeling Sportbuurtwerk van de gemeente Assen.

Het is de bedoeling dat met ongeveer dertig lopers aan de Estafetteloop wordt meegedaan. Het Drenthe College en de afdeling Sportbuurtwerk zorgen voor de lopers, de Banenwinkel van Defensie zorgt voor de logistiek en bijkomende faciliteiten en de Stichting Drentse 5 mei viering zorgt voor de algehele regie en is daarnaast gastheer voor de deelnemers op het Bevrijdingsfestival op 5 mei.

Het doel van de samenwerking is om met name jongeren in aanraking te brengen met de thematiek van 4 en 5 mei en om ze ook een bijdrage aan de organisatie te laten leveren. Op deze wijze worden ook in de provincie Drenthe meer jongeren bij het geheel aan activiteiten van de organiserende stichting Drentse 5 mei Viering betrokken. Vanuit het Drenthe College is in samenwerking met de afdeling Sportbuurtwerk van de gemeente Assen de afgelopen weken heel hard getraind voor de bevrijdingsvuur estafette.

De lopers zullen 's middags aankomen op het Koopmansplein en dan het door hun meegenomen bevrijdingsvuur overhandigen aan de organisatie die door middel van een actie de grote bevrijdingsvlam op het Koopmansplein aansteekt om op deze wijze symbolisch aan te geven dat ook in Drenthe “de dag van de vrijheid� gevierd wordt.

Voor de overhandiging en het aansteken van het vuur op 5 mei wordt nog een passende actie voorbereidt. Wel is duidelijk dat de bekende (oud-)schaatser Hilbert van der Duim (momenteel afdelingsmanager DC) het bevrijdingsvuur in ontvangst zal nemen.
Provincie:
Tag(s):