dinsdag, 3. maart 2009 - 14:25

Opel Ampera debuteert in 2011

De revolutionaire Opel Ampera beleefde op 3 maart zijn wereldpremière op de 79e Autosalon van Genève. Carl-Peter Forster, President van General Motors Europe, onthulde de elektrische auto die een groter rijbereik heeft en kondigde plannen aan om de auto tegen eind 2011 in productie te brengen.

“De Opel Ampera bewijst opnieuw dat GM de toon aangeeft op het vlak van de elektrische aandrijving van de auto,� verklaarde Carl-Peter Forster. “Het baanbrekende elektrische aandrijfsysteem ‘Voltec’ is de radicaal nieuwe technologie die de auto-industrie nodig heeft om een antwoord te bieden op de energie- en milieu-uitdagingen.�

De vijfdeurs Ampera telt vier zitplaatsen en werd geïnspireerd op de combinatie van beeldende kunst en Duitse precisie die centraal staat in Opels bekroonde designfilosofie. Hij neemt ook diverse stijlelementen van de innovatieve showauto’s Flextreme en GTC Concept over.

“Er is geen betere manier om 110 jaar innovatie in de autosector te vieren dan de onthulling van de Ampera,� voegde Alain Visser, GME Vice President van Opel toe. De wielen van de Ampera worden op elk moment en bij elke snelheid elektrisch aangedreven. Voor gecombineerde ritten tot 60 km rijdt hij op elektriciteit met de energie opgeslagen in de lithium-ionbatterij van 16 kWh en stoot hij dus helemaal geen CO2 uit. Wanneer de energie van de batterij is opgebruikt, breidt de motor-generator de actieradius van de Ampera uit tot meer dan 500 km.

De Ampera kan aan een standaard 230V-stopcontact worden opgeladen. GM Europe bestudeert momenteel samen met energiebedrijven, zoals het Spaanse Iberdrola, de vereisten van een oplaadinfrastructuur voor elektrische auto’s.
Categorie:
Tag(s):