woensdag, 10. juni 2009 - 21:08

Open Dag Brandweer Leeuwarden

Leeuwarden

Op zaterdag 13 juni is het weer zover. Op die dag organiseert de Brandweer Leeuwarden de jaarlijkse Open Dag. Voor jong en oud is er van 12.00 tot 17.00 uur op het terrein van de brandweerkazerne aan de Aldlânsdyk van alles te zien en te beleven. De dag wordt om 12.00 uur op ludieke wijze door Burgemeester Ferd Crone geopend.

Tijdens de Open Dag zijn veel hulpverlenende organisaties aanwezig waarmee de brandweer samenwerkt in verschillende situaties. Bijvoorbeeld de landmacht, de luchtmacht, de reddingshondengroep, Veilig Verkeer Nederland, de reddingsbrigade en de Nederlandse Brandwonden Stichting. De brandweer laat naast de voertuigen vele demonstraties zien van brandbestrijding, hulpverlening, duikers en inzetten waar gevaarlijke stoffen bij aanwezig zijn. Ook geeft de brandweer tips om de veiligheid in en rond het huis te vergroten en hoe te handelen bij een brand. Het Friesland College heeft in samenwerking met de brandweer een 11-kramenspel gemaakt waarmee de jongere bezoeker een heus brandweerdiploma kan halen.

De ingang van de Open Dag is de achter- ingang van de brandweerkazerne, deze is via het parkeerterrein van de Albert Heijn XL te bereiken. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid adviseert de brandweer om met de fiets naar de Open Dag te komen.
Provincie:
Tag(s):