woensdag, 3. juni 2009 - 22:15

Poging overval op geldloper

Zwanenburg

In een supermarkt aan de Dennenlaan is woensdagochtend omstreeks 11.00 uur geprobeerd een geldloper te overvallen.

Twee verdachten, waarvan één een slagwapen had, wilden in de winkel de geldkoffer van de geldloper afhandig maken, maar stuitten op een beveiliging van de koffer.

Hierop zijn de twee mannen, zonder buit, op een mintgroene bromfietsscooter vertrokken. Deze scooter is enige tijd later in de Houtrijkstraat in Halfweg aangetroffen.

Uit eerste onderzoek bleek deze scooter mogelijk al in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 00.30 uur in de Houtrijkstraat te zijn neergezet.

Vanaf de Houtrijkstraat hebben de verdachten zich verplaatst in een blauwe Volkswagen Golf naar de Robert Kochstraat in Badhoevedorp, waar de auto op de carpoolstrook is aangetroffen .

De politie is een onderzoek gestart naar de poging overval. Ze is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de poging overval in de supermarkt of de verdachten hebben zien vluchten.

Daarnaast is de politie ook op zoek naar getuigen die mogelijk hebben gezien door wie de mintgroene scooter om 00.30 uur in de Houtrijkstraat in Halfweg is neergezet. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die hebben gezien dat de verdachten de auto, een blauwe Volkswagen Golf, in de Robert Kochstraat hebben neergezet.

Mensen die informatie hebben die de politie kan helpen bij het oplossen van de zaak worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Hoofddorp, via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):