maandag, 8. juni 2009 - 13:38

Politie rolt Eindhovense bende op

Eindhoven

De politie heeft tussen woensdag 13 mei en donderdag 28 mei vier mannen uit Eindhoven in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar oud en een 18-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Dit heeft de politie maandag 8 juni bekendgemaakt.

De vijf hielden zich bezig met de handel in verdovende middelen, afpersing en bedreiging en handel in wapens. De man uit Valkenswaard kwam ook in een ander onderzoek naar een straatroof op de Sterrenlaan naar voren.

Afpersing
De zaak kwam aan het rollen toen een 22-jarige Eindhovenaar aangifte deed van afpersing en bedreiging. Uit het onderzoek dat volgde werd duidelijk dat de afpersing zich afspeelde rond schulden die waren ontstaan in het drugscircuit. Daarop is door de Eindhovense recherche een uitgebreid onderzoek opgestart.

Harddrugs
Dat onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de vijf verdachten. Bij de doorzoeking van hun woningen en persoonlijke bezittingen heeft de politie harddrugs, ruim 100 XTC-pillen en enkele grammen cocaïne, gevonden.

Verder werden 6 bussen traangas en een geldbedrag van enkele duizenden euro's in beslag genomen. Ook werd in de woning van één van de 23-jarige verdachten in Woensel Zuid verpakkingsapparatuur, versnijdingmiddel en verpakkingsmateriaal gevonden en in beslag genomen.

Ook werd een vuurwapen in beslag genomen. Eén van de twee 23-jarige Eindhovenaren wordt er verder van verdacht dat hij een vuurwapen zou hebben verhandeld.

Straatroof
De 18-jarige man uit Valkenswaard wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij een straatroof op de Sterrenlaan op 18 mei van dit jaar. Daarbij werd een man uit Best met vloeistof in de ogen gespoten en van zijn laptop beroofd.

Voor die straatroof zit ook een 18-jarige man uit Eindhoven vast. Die laatste werd aangehouden op woensdag 27 mei. Hij behoort niet tot de groep die verdacht wordt van de handel in drugs.

In bewaring
De vijf verdachten in die zaak zijn inmiddels voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.
Provincie:
Tag(s):