vrijdag, 24. april 2009 - 10:08

Prijzen van de Audi TT RS zijn bekend

De prijzen van de Audi TT RS zijn bekend. Het topmodel van de Audi TT-reeks is er als Coupé vanaf € 76.990 en als Roadster vanaf € 81.475. Beide modellen beschikken over de nieuwe 2,5-liter vijfcilinder turbomotor met directe inspuiting. Deze levert een vermogen van 250 kW/340 pk en is daarmee goed uitgerust voor zeer hoge prestaties. Ook onderstel én uiterlijk van de Audi TT RS zijn op en top sportief.

De Audi TT RS, ontwikkeld door quattro GmbH, heeft een nieuwe vijfcilinder turbomotor met directe brandstofinspuiting. Deze zorgt in combinatie met het relatief lage wagengewicht (Coupé 1450 kg, Roadster 1510 kg) voor een topsnelheid van 250 km/h. Optioneel kan de begrenzer op 280 km/h worden afgeregeld. Deze meeruitvoering is inclusief een Carbonafwerking voor de motorruimte. De Audi TT RS Coupé sprint in 4,6 seconden van 0-100 km/h (Roadster: 4,7 seconden). Daarbij zorgt de vijfcilinder motor voor een indrukwekkende sound. Ondanks de hoge prestaties blijft het brandstofverbruik binnen de perken. De Audi TT RS Coupé neemt genoegen met gemiddeld 9,2 l/100 kilometer, de Roadster met 9,5 liter.

Het weggedrag van beide modellen is dankzij het standaard sportonderstel en quattro permanente vierwielaandrijving stabiel, veilig, maar bovenal bijzonder dynamisch. Voor de geoefende rijder is het goed te weten dat het ESP volledig uitgeschakeld kan worden. Daarbij wordt het sportieve karakter nog eens onderstreept door het specifieke uiterlijk (voorspoiler met splitter, extra grote luchtinlaten, diffuser achter, vaste achterspoiler) en interieur (sportstoelen, afgeplat sportstuur, pedalen in aluminium). Tot de standaarduitrusting van de Audi TT RS behoren onder andere: een sportieve zesversnellingsbak, een bandenspanningcontrolesysteem, elektrische stoelverstelling (inclusief lendensteunen), alcantara/leder bekleding, lederpakket (handremgreep, armsteun middenconsole, portiergrepen) en een licht- en regensensor. Interessante opties zijn het adaptieve dempingsysteem Audi magnetic ride en een compromisloos sportuitlaatsysteem.

De Audi TT RS is ook leverbaar als Pro line-uitvoering. Dat staat voor een uitbreiding van de standaarduitrusting met diefstalalarm, Bose Surround Sound en een Audi radio/CD-navigatiesy
Categorie:
Tag(s):