maandag, 6. juli 2009 - 14:32

Schermutseling mondt uit in schietpartij

Delft

Vier mannen, in de leeftijd van 18-22 jaar, uit Delft liepen maandag 6 juli om 01.15 uur een restaurant aan de Michiel de Ruyterweg binnen. Zij vertelden daar dat zij bij de Sebastiaansbrug beschoten waren waarna de daders waren gevlucht in een auto.

Ook meldden zij dat er eerst een schermutseling had plaatsgevonden, waarbij met stenen zou zijn gegooid. Agenten probeerden duidelijkheid te krijgen over wat er daar nu precies gebeurd was, maar de mannen wensten daar niet aan mee te werken.

Ze deden erg laconiek over de situatie en wilden weg. Ook wezen ze willekeurige omstanders aan als mogelijke daders. Daarop hielden de agenten de vier mannen aan, om ook hun eigen aandeel in de vecht- en schietpartij duidelijk te krijgen.

Aangezien de Delftenaren verklaarden dat de ‘andere partij’ in een zwarte Golf in de richting van Ypenburg was weggereden, gingen agenten ook die kant op. Op een parkeerplaats aan de Kleveringweg controleerden agenten de inzittende van een zwarte golf.

Deze 19-jarige Hagenaar bleek niets met het incident op de Sebastiaansbrug te maken te hebben, maar de agenten vonden in zijn tas wel 35 bolletjes heroïne. Hij werd aangehouden en zit nog vast voor bezit van narcotica.

De recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):