vrijdag, 3. juli 2009 - 9:30

Smit: 'Geen kind mag thuis zitten door bezuinigingen

Den Haag

Volgens Manja Smits, kamer-lid van de SP, is onderwijs een recht en moeten moeten de staatssecretarissen Dijksma (Onderwijs) en Bussemaker (Gezondheidszorg) ervoor zorgen dat de bezuinigingen in de AWBZ geen gevolgen hebben voor kinderen in het onderwijs.

'Door bezuinigingen dreigen bijna drieduizend leerlingen na de zomervakantie thuis te moeten zitten. Ze zitten nu nog op een school voor speciaal onderwijs waar ze extra zorg krijgen. Omdat de school niet genoeg geld heeft wordt dit betaald via het ministerie van Volksgezondheid, maar daar wordt nu op bezuinigd. Kwetsbare kinderen zijn weer de klos, dat is ronduit onaanvaardbaar', aldus Smits.

Al in februari stelde Smits vragen over de bezuinigingen. De staatssecretarissen erkennen nu dat de bezuinigingen een ‘ongewenst effect’ hebben op schoolgaande kinderen. Zij stellen nu voor de regeling te repareren. Smits: 'Ik ben daar erg blij mee, maar nu moeten de staatssecretarissen het probleem ook echt oplossen en niet slechts half. Het deels terugdraaien van de bezuiniging voor kinderen is namelijk geen oplossing voor álle kinderen die nu nog op school zitten en zorg nodig hebben.'
Provincie:
Tag(s):