maandag, 25. mei 2009 - 15:00

Snelweg A1 tijdelijk geblokkeerd na aanrijding twee vrachtauto’s

Enter

Een kopstaart aanrijding tussen twee vrachtauto’s veroorzaakte maandagmorgen 25 mei een complete blokkade van twee rijbanen van de A1 ter hoogte van Enter. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Maandagmorgen 25 mei werd om ongeveer 08.30 uur een kopstaart aanrijding tussen twee vrachtauto’s gemeld op de A1 ter hoogte van Enter. Ongeveer halverwege het knooppunt Azelo en de afslag Enter reed een vrachtauto, bestuurd door een 41-jarige man uit het Sloveense Skofje Loka, achter op een voor hem rijdende vrachtauto, bestuurd door een 57-jarige man uit Blaski in Polen.

Deze laatste moest remmen voor het voor hem rijdend verkeer en dit werd door de 41-jarige te laat opgemerkt. De 41-jarige raakte licht gewond aan een van zijn benen en werd voor controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis in Almelo.

De vrachtwagen van de 41-jarige is afgesleept, de 57-jarige kon met zijn vrachtwagencombinatie doorrijden naar de eigenaar van de combinatie, een firma in Rijssen.

De beide rijstroken van de A1 tussen het knooppunt Azelo en de afslag Enter zijn tot ongeveer 10.45 uur afgesloten geweest. Het knooppunt Azelo werd afgesloten zodat vanaf de A35 geen verkeer meer de A1 op kon rijden en werd omgeleid via Delden en Goor en via Wierden en Rijssen. Deze omleidingen hebben geen noemenswaardige problemen opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):