maandag, 28. september 2009 - 18:48

SP wil een goed functionerend C2000 systeem in de stad

Groningen

De uitzending van Zembla over C2000 op zondag 27 september 2009 leverde schriftelijke vragen op van de SP voor het Groningse Ccollege van B&W. C2000 is het communicatiesysteem dat door de brandweer, politie en ambulancepersoneel wordt gebruikt om met elkaar en de meldkamer te communiceren.

In de uitzending werden ook de binnenstad van Groningen en de Euroborg genoemd als locaties waar het systeem niet goed functioneert. De gemeente weet al langer dat dit zo is bij de Euroborg en heeft n.a.v. de brand in de Euroborg toegezegd hier onderzoek naar te doen. Voetbalstadions vallen onder de zogenaamde “special coverage locations”. Dit betekent dat de eigenaar van het stadion zelf de dekking moet realiseren en de gemeente dat moet controleren. Als mede-eigenaar van de Euroborg heeft de gemeente hier dus een dubbele verantwoordelijkheid.

SP-raadslid Ria Rademaker: “Juist op die plekken waar veel mensen bij elkaar komen, zoals in de binnenstad en de Euroborg, moet het systeem gewoon goed werken. Dat is van essentieel belang voor het functioneren van de agenten, brandweermannen en ambulancebroeders in het geval van calamiteiten, zodat goede hulpverlening en de veiligheid niet in het geding komen.”

De SP-fractie wil van het college van B&W weten wat zij gaan doen om ervoor te zorgen dat het systeem wel goed kan functioneren.
Provincie:
Tag(s):