donderdag, 4. juni 2009 - 13:22

Taxussnoeisel "Vergroot de Hoop" in de strijd tegen kanker

Sluis

De gemeente Sluis neemt, op verzoek van het actiecomité Vergroot de Hoop, in samenwerking met de Zeeuwse Reinigings Dienst (ZRD) als eerste gemeente in Nederland deel aan de Vlaamse actie ‘Vergroot de Hoop’.

Deze actie is gericht op het verzamelen van taxussnoeisel tussen 15 juni en 15 september 2009. De naalden van de taxus bevatten baccatine, een stof die verwerkt wordt in geneesmiddelen tegen verschillende soorten kanker. Het Sluise taxussnoeisel wordt via Vergroot de Hoop verkocht aan bedrijven die kankerbestrijdende medicijnen maken. De opbrengst hiervan wordt door de gemeente Sluis gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding.

De actie ‘Vergroot de Hoop’ in Vlaanderen in 2008 was een groot succes. Ruim 95% van alle gemeenten deed mee. De Vlamingen reageerden massaal op de oproep om taxussnoeisel naar de gemeentelijke milieustraat te brengen: In totaal werd 3.553 kubieke meter taxussnoeisel ingezameld, goed voor 142.120 euro (40 euro per kubieke meter) voor het Vlaamse fonds ‘Kom op tegen Kanker’.
Provincie:
Tag(s):