vrijdag, 5. juni 2009 - 23:38

Tijdelijke stremming scheepvaart grote sluis

Veere

Vanaf maandag 8 tot ongeveer 10 juni 2009 is het scheepvaartverkeer bij de grote sluis in Veere overdag gestremd door onderhoudswerk.Het sluizencomplex te Veere is decor voor echte Hollandse waterbouw. In de grote sluis aan de Veerse Meer-zijde worden de buitenvloeddeuren uitgewisseld.

De betreffende stalen deuren hangen in het sluishoofd sinds 1980 en draaien na de afsluiting van Het Veerse Gat in 1961 niet meer mee in het schutproces. Het buitenwater kan niet meer hoger komen te staan dan het Kanaalwater, maar voor calamiteiten moeten ze echter in functie blijven.

Aan de deuren en de aandrijfwerken in de kelders moet veel achterstallig onderhoud worden gepleegd. De deuren worden uitgewisseld met geconserveerde en gereviseerde reservedeuren. De aandrijfwerken worden ontmanteld en ook gereviseerd. Dit werk is al enkele weken aan de gang. De uitwisseling van deuren vergt veel voorbereiding.

Het meest in het oog springende werk met inzet van een grote drijvende bok wordt uitgevoerd op 8, 9 en 10 juni. Daarna moet in enkele weken alles weer goed passend en draaiend worden gekregen.
Provincie:
Tag(s):