zondag, 5. juli 2009 - 19:58

Twee lopers gereanimeerd tijdens Kennedymars

Someren

Zondag heeft voor de 47e keer de Kennedymars plaatsgevonden. Vanwege het warme weer zijn dit jaar diverse extra maatregelen getroffen. Ook in de voorbereiding is met het warme weer reeds rekening gehouden.

De organisatie van de Kennedymars (JOEK) heeft in de week voorafgaande aan de mars met GGD, politie, brandweer en gemeente het calamiteitenplan nog eens extra doorgenomen vanwege het warme weer. Dit heeft er in geresulteerd dat er extra maatregelen genomen onder andere omdat de route dit jaar voor het eerst over de Strabrechtse Heide liep.

Voordat de lopers de heide opliepen werden ze extra gescreend door medisch personeel. Daarnaast waren er twee mountainbikers aanwezig met AED (Automatische Externe Defibrillatoren) voor eventuele calamiteiten en op de post op de heide was ook een AED aanwezig.

De hulpdiensten en organisatie hebben aanvullende maatregelen getroffen. Op verschillende posten werd extra medisch personeel ingeschakeld. De brandweer zorgde voor extra verkoeling door aanleg van nevelschermen.

Ondanks alle extra maatregelen zijn twee lopers dit jaar gereanimeerd en met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Provincie:
Tag(s):