donderdag, 18. juni 2009 - 14:38

Veertien jaar cel voor moord op Suzanne Martens

Groningen

De straf die Dirk Z. uit Groningen heeft opgelegd gekregen voor de moord op zijn buurvrouw Suzanne Martens, is fors lager uitgevallen dan de twintig jaar die het OM heeft geëist.

De rechtbank achtte wettig en overtuigend bewezen dat de 25-jarige Z. zijn buurvrouw om het leven heeft gebracht alleen komt tot een celstraf van veertien jaar.

Ondanks de rechtbank het de verdachte zwaar aanrekent, is zij milder in de straf omdat uit onderzoek van het Pieter Baancentrum blijkt dat Z. enkele jaren jonger imponeert dan zijn daadwerkelijke leeftijd. Er is volgens de rechtbank sprake van identiteitszwakte bij een nog onvoldoende uitgerijpte jongen, bij wie de persoonlijkheidsontwikkeling nog niet is volgroeid.

Het is nog niet bekend of het OM of de veroordeelde in hoger beroep gaat.

Op 2 november 2008 werd de 25-jarige Suzanne Martens dood aangetroffen in haar woning aan de Goeman Borgesiuslaan in de stad Groningen. Zij bleek met een scherp voorwerp maar liefst 19 keer gestoken te zijn.

In en rond de woning van het slachtoffer werden diverse sporen, waaronder bloed en een schoenafdruk, gevonden van Z. Tijdens de zitting zei hij geschrokken te zijn van het bewijs tegen hem en zich niets meer te kunnen herinneren van het incident.

De zwaar aan drugs verslaafde Z. zou eerder met zijn vriendin al overlegd hebben om Martens om het leven te brengen om zo haar laptop te verkopen. Van het geld zou drugs gekocht worden.
Provincie:
Tag(s):