donderdag, 23. april 2009 - 9:56

Veroordelingen en vrijspraken krakersacties

Utrecht

De politierechter heeft woensdag uitspraak gedaan in de strafzaken tegen 32 mannen en vrouwen die werden verdacht van betrokkenheid (in meerdere of mindere mate) bij verschillende acties van krakers in 2006 en 2007 bij panden aan de Biltstraat en Hogenoord in Utrecht.

Aan hen was onder meer openlijke geweldpleging tegen de deur van de betreffende panden in vereniging ten laste gelegd. De rechter hield bij de strafoplegging rekening met het lange tijdsverloop tussen het vermeende plegen van de feiten en de zitting.

Alle mannen en vrouwen die werden verdacht van openlijke geweldpleging tegen een voordeur van een pand aan de Biltstraat op 3 november 2006 werden vrijgesproken voor dit feit. De rechter was van oordeel dat de geconstateerde schade aan de deur van het pand ook door anderen dan de krakers veroorzaakt kon zijn.

Voor de overige feiten kregen de verdachten straffen opgelegd variërend van een voorwaardelijke geldboete van 200 euro tot voorwaardelijke werkstraffen van 40 uur. De proeftijd die rechter in deze gevallen oplegde bedroeg twee jaar. Twee verdachten moeten een boete van 200 euro betalen wegens het niet voldoen aan een ambtelijk bevel
Provincie:
Tag(s):